niște întrebări pentru unii medici

Nu trebuie să fii mare medic sau să faci 12 ani medicina pentru a ști că virușii cam toți sunt de la animale/păsări/pești + condiții insalubre + prepararea proastă + contactul direct, că panica e jumătate din boală și că din pricina slăbirii imunității și stresului omul ia aproape toate bolile, în afară de alea de laborator sau alea care-s din pricina medicamentelor prost administrate.

Nu trebuie să faci 12 ani de medicină pentru a înțelege că ce zice un medic altul ușor anulează și că un medicament mixat cu alt medicament poate face rău și că majoritatea dintre cei care odată cad pe pastile nu se mai fac bine înapoi, doar trec de la o listă de medicamente la alta. Bănuiesc că asta face parte din procesul de instruire, adică să-l iei pe client sănătos și să-l ții pe pastile toată viața trimițându-l de la un coleg la altul.

Nu trebuie să faci 12 ani medicina ca să înțelegi că dacă 8 ore stai pe cur, 8 ore dormi aiurea și restul timpului respiri gaze și crăpi fast-food-uri sau toate prostiile din magazine și legumele alea pline cu nitrați e absolut normal să fii predispus la diverse boli, mai ales cardiace și de intestin.

Nu trebuie să fii super-specialist în halat alb ca să înțelegi că noi toți deja ne-am născut cu un set de boli cronice și e de ajuns un vântișor (asta-i metaforă) și ne ia boala. Că aerul și apa sunt poluate și e absolut logic ca vietățile alea să fie și ele bolnave. Nici măcar nu trebuie să fii mare medic sau să crezi în nu știu care masoni și marile corporații, e de ajuns să vezi o piață chineză, vietnameză, indiană sau din africa centrală ca să înțelegi ce cuibușor de viruși e acolo. Pentru o clipă gândiți-vă și la halele de păstrare a mărfurilor din piața centrală.

Nu trebuie să faci 12 ani medicina ca să știi că mulți s-au dus sănătoși la medici cu renume și au ieșit de acolo cu pachete de boli despre care nici nu bănuiau. Personal mie mi-au găsit vro 15 boli diverse și până azi este o minune că trăiesc, dar vreau să vă spun că trăiesc tocmai pentru că am refuzat să iau toate medicamentele prescrise atunci, în copilărie. Mama mi-a interzis și-i sunt recunoscător pentru asta. Mi-au scris medicamete cât salariu ei de atunci și după ce am trecut pe la piață și mama și-a umplut o torbă de legume mi-a zis că vom încerca altfel. Și am încercat altfel și-i mulțumesc mamei.

Am stat în spitale în total cred că vreo 5 ani, mi-am petrecut jumătate de copilărie în spitale, așa că îmi permit să zic asta. Ultima oară când am stat în spital și am fost operat am ajuns acolo tocmai pentru că n-am avut grijă de sănătatea mea, pentru că băgam alcool și mâncam toate prostiile. Dar trebuia să trec prin asta ca să-mi fie de învățătură. Dacă mai des auzeam în jurul meu despre ce trebuie să fac ca să nu ajung acolo eram mai atent, dar eram agitat, prost și îngâmfat, ca toți tinerii de altfel.

De aceea mă deranjează un lucru la toți acești medici și vreau să vi-l declar și vouă. Nu mi-l imaginez pe Hippocrate îndopând cu pastile pe conaționalii săi, el făcea tot felul de geluri și licori naturiste, asta după ce calma bolnavul discutând cu el.

Atunci încă nu veniseră să facă lobby marile companii farmaceutice.

De ce toți medicii ăștia, pe care într-o nebunie îi cheamă în interviuri acum, mai ales că-i pandemia secolului, nu ne vorbesc despre întărirea imunității? Se tem că ar rămâne fără clienți? De ce nu ne zic, celor care suntem în carantină, să mâncăm ceapă, usturoi, mere, pătrunjel, praj, lămâie, ghimbir, mărar, roșii, sfeclă și ridiche, etc? De ce nu ne spun că dieta, postul, odihna, aerul curat și vitaminele fac mai mult bine decât toate interviurile lor și tot alcoolul etilic de prin marketuri?

De ce nu ne zic că dacă o zi pe săptămână n-am mânca nimic ar fi o curățire pentru organism? De ce nu ne spun că mișcarea, sportul, apa cu ph ridicat (mai ales peste 7) ajută la curățirea organismului? De ce nu ne vorbesc despre utilitatea uleiurile și faptul că e de dorit să bei măcar o linguriță în fiecare dimineață ca să-ți curețe intestinele? Nu mă refer la uleiul de floarea soarelui, azi putem scoate ulei din absolut orice. Eu înțeleg că ei i-au în derâdere toate procedeele naturiste, dar știu ei oare că aceste procedee primitive (cum le numesc unii) au salvat mai multă lume decât toate medicamentele lor puse la un loc?

De ce ne îndoapă cu pastile pe bază de ierburi (cum spun ei) dar nu ne trimit direct la sursă? De ce nu ne vorbesc despre faptul că nu-i bine să te îndopi cu carne sau să bagi în tine toată grăsimea lumii când poți ușor să te mulțumești cu un borș sau o zeamă? De ce nu ne spun nimic despre necesitatea supelor?

N-am făcut 12 ani de medicină dar pot să vă spun cum alternativ vă puteți pune pe picioare fără să apelați la pastile și medici, dar cine-s eu să vă zic așa ceva, sunt oameni care învață o viață cum să ne vindece și când ne trezim cu o gripă mai gripă decât gripa s-au căcat pe ei toți medicii lumii. Sigur, într-o societate fast-food și agitație e normal să ai epidemii la fiecare 2 ani (apropo din 2000 încoa la fiecare doi ani e o epidemie) trebuie  așa companii ca bioMerieux sau qiagen sau moderna plus multe altele să-și vândă marfa, nu?

Pentru că nimeni nu ne vrea cu imunitatea întărită, nimeni nu ne vrea sănătoși, toți ne vor îndopați cu pastiluțe și când dă o coronă peste imunitatea noastră de pastiluță ne-am și pișat pe noi. Colaps nu alta.

Nu prea am încredere în medici, preoți și polițiști tocmai pentru că am întâlnit prea puțini care spun adevărul. Nu generalizez, sunt și foarte de treabă, dar prea puțini și oamenii de regulă îi ascultă și-i cred pe ăștia pe care-i văd pe la televizor, dând interviuri pe la doi galbeni și pe la posturile tv.

Nu-i credeți pe medicii care vă bagă tâmpenii precum că sănătatea poate fi cumpărată doar la farmacie. Mâncați cât mai multe fructe și legume, beți multă apă cu ph ricicat, nu vă fie frică de supe și întăriți-vă imunitatea dacă vreți la următoarea pandemie să nu fiți o cifră pe bordul lor.

pace.

 

 

 

 

 

Standard

Un gând despre „niște întrebări pentru unii medici

  1. Marius Davidesco zice:

    fain articolul tău. ai menționat de bioMerieux și qiagen, două dintre multele corporații farmaceutice care în această perioadă de panică generală își umplu buzunarele, ca de altfel și medicii cu care aceste companii colaborează. vorba aceea, o mână spală pe cealaltă. lumea te ia în derâdere când le vorbești de alternativa naturistă, de fructe, legume, supe, ierburi, etc. și asta pentru că lumea a fost educată că dacă vrea sănătate atunci trebuie să meargă la farmacie și la doctor. nu am mai văzut în această perioadă la televizor niciun mesaj de genul – pentru o viață sănătoasă consumați fructe și legume și beți minim doi litrii de apă. aceste mesaje au fost înlocuite cu – spălați-vă pe mâini până faceți eczeme și stați în casă că Statul are grijă de voi, a, și bineînțeles, uitați de drepturi și libertăți. experiențele personale cu sistemul medical mi-au dovedit că medicina alopată, asta clasică cu îndopat pastile ca pe dropsuri, este cât se poate de falimentară. cei mai mulți medici sunt slab pregătiți, ei nu știu să aibă o abordare holistică a bolii, astfel că ei tratează de multe ori boala nu cauza bolii, și consideră că și-au făcut treaba dacă boala a dispărut dar pacientul a murit. totul se bazează pe creearea unei dependențe a pacientului față de sistemul medical. nimeni nu își dorește ca pacientul să fie cu totul vindecat, el trebuie ținut într-o stare de boală continuă. și asta se întâmplă pentru că trăim într-un sistem monetar, în care banul are valoare mai mare decât omul. sunt două industrii în lume care fac cei mai mulți bani și în același timp fac și cele mai multe victime – industria medicalo-farmaceutică și industria de armamanet. astea două conduc lumea, și au mai multă putere decât însăși statele. sunt organizații suprastatale. ele fac politica lumii. drept dovadă că atunci când una dintre aceste industrii are ceva de spus, lumea e pusă cu botul pe labe. și acum o să fim acuzați de teorii conspiraționiste…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s