o scrisoare deschisă președintelui tuturor

n-o să vă spun *domnule*, am doar un *domn* și el e peste toate astea, nu vreau să-i profanez numele cu blablabla domnule blablabla. nici *tovarășe*, pentru că nu suntem *tovarăși*, eu nu vă cunosc personal și nici n-am o dorință arzătoare s-o fac. bănuiesc că sunteți un tip de treabă și un familist dincolo de ecrane și spectacol, bănuiesc, dar bănuiala e deja un soi de minciună subiectivă. taică-meu, care v-a cunoscut în tinerețe, când încă n-au venit millioanele la d-voastră, spune că erați un tip modest și unul din puținii care-i lăsa bacșiș mai bunișor când își lua mașina din parcare. probabil ați înțeles, tata lucra paznic într-o parcare la ministerul la care lucrați atunci. toți încep de la ceva, majoritatea de jos și nu-i deloc damnabil faptul că cineva răzbate. eu admir oamenii care pot să facă ce nu pot eu, e o calitate câștigată în timp.

nu prea știu cum să mă adresez și vă voi spune simplu pe nume, cu permisiunea d-voastră (ați spus că sunteți președintele tuturor, nu?) Igor Nicolaievici Dodon. o să fiu cu dumneata cât se poate de sincer, îmi permit luxul, într-o lume în care se dă voie să-ți exprimi ideile pe un blog, să-mi folosesc dreptul ăsta.

cred că dumneata ești un om într-adevăr cult, și sunt sigur că ești un om interesant, dar dumneata nu ești conducător și mi-e un pic jenă și scârbă să-ți spun asta, ceea ce și singur știi, dumneata nu ești tipul ăla machiavelic care s-ar lupta cu un creier ca Vlad Plahotniuc, sau cum era la comuniști, de unde ați fugit, Mark Tkaciuc, de V.V. Putin tac, ăsta te face talpă la papucul lui oricând are chef mușchiul lui. de aici deduc că ești o marionetă care, după lungi momente de umilință, a ajuns la robinet și dă-i….

dumneata, născut între rromi, n-ai fugit prea departe de modul ăla de viață în care te dai în vând după tot ce strălucește, bănuiesc că ai avut o copilărie cu diverse, dar trebuie să recunosc că pari un nene frustrat și n-ai fost chiar cel mai frumos bărbat din echipă, d-aia trebuia să cucerești femeile cu altceva, cum ar fi cariera și banii, iar prietenii nu s-au dat în vânt după dumneata, d-aia a trebuit să înveți bine ca să dai de copiat și să faci bani ca să le pui de băut, să-i poți și tu lua cu ceva. zic asta din bănuiala mea că de când ai ajuns președinte ai cheltuit câteva zeci de millioane din banii noștri și n-ai făcut absolut nimic, nici pentru cei care te-au votat, nici pentru cei care nu. o să fiu sincer ș-am să-ți spun că istoria a mai cunoscut așa domnitori și despre ei în cărți nu scrie, foarte curând vom uita definitiv de dumneata, pot anticipa și spune că-n maxim 5-7 ani cariera dumitale se va termina și vei ajunge, alături de ghimpu, filat, etc., uitat în analele istoriei. mai bine de jumătate din cei care te-au ales vor muri în iarna asta, de foame, de frig, de sete, de bătrânețe, de comă alcoolică. iar cei care nu se vor dezamăgi și nu pentru că media gmg îți vrea răul, nu, nu media e de vină ci tocmai lăcomia și prostia dumitale.

ai vrut să fii președinte, ți-ai trădat toți partenerii pentru asta, te-ai înconjurat de eventuali trădători, te-ai milogit pe lângă Vlad, ca să ce? să cheltui banii noștri și să te dai mare la Condrița? unde-s promisiunile alea? socialismul ăsta e tocmai asta, niște proletari care au ajuns în castel ș-au început să calce în picioare picturile de pe pereți cu cizmele-n glod. că n-ai dumneata vână de nobil și conducător, mai degrabă de paharnic. nu lua asta cu rău, spun ce văd. înafară de bârfe, șantaj, milogeală și mofturi de sărac, n-ai arătat alte calități, bănuiesc că banii te-au orbit și ușor pierzi și ce mai aveai omenesc acolo. ești pescar și vânător și vrei să fii ca Putin din răsputeri, dar nu te poți dumneata, Igor, compara cu el, încetează. ăla are o țară cât 300 moldove, lasă ponturile de sărăntoc, fii mai umil nițel. și toată prostia asta cu limba de stat, toată aberația asta în sec. XXI, ce mai contează ce dialect vorbește omul, a?

știm ambii că problema nu se pune între pro-rusia și pro-ue, copii dumitale vor fi dați la cele mai bune școli din ue, nimeni nu-și dă copii la studii în rusia, vacanțele cu soția și familia tot în ue le faceți și invetițiile tot în ue vor fi. treaba cu pro-rusia e pentru prostime, trebuia cineva să fure target grupul ăsta de gasterbaiteri și bunicuțe alde hrenova, dar era odnoklasniki se va termina Igor Nicolaievici, dumneata poate nu simți, dar vine era Istagram și aici nu prea ai șanse.  și treab asta cu super-ortodoxul Dodon e tot o minciună și o știm ambii, e un spectacol de ochii lumii, un om cult nu se laudă cu faptul că pupă icoane și mâini pe la preoți. e de ochii lumii și pentru PR și ambii știm asta foarte bine. poate prostimea încă nu, dar o va afla. nu se poate să cheltui millioane din cazna și să nu se-ntoarcă asta înapoi, e ca un bumerang, v-o spun eu dacă încă dulăul dumitale Ion nu ți-a șoptit-o.

curând, când vei cheltui mai mult decât a fost furat din cazna, lucrurile o vor lua razna, pot anticipa asta, și atunci nu te salva nici un monolog glorios despre victoria comunismului. și nici șantajele, dumneata nu ești Vlad să ne sperii, ești prea laș pentru așa ceva.

sunt dispus să cred că sunteți pus de formă în postul ăsta și vă distrați cât e de distrat, dar de ce să nu demonstrați un pic de demnitate, dincolo de moaca dumneavoastră deloc simpatică? până azi n-am văzut nimic util pentru țară, nimic important, n-ai dumneata așa ambiție să faci ceva important în viața asta dincolo de steaguri roșii și muci prin conferințe? oare inima dumitale de bărbat n-are așa o calitate ca onoarea, sau ești un pui de colhoznic deprins să lingă cizme pentru un boț de mămăligă? asta văd, asta spun.

dumneata nu ești președintele meu, ai fi putut fi, dar nu ești, și n-ai făcut decât să te comporți ca un copil frustrat căruia nu i s-a dat și când a putut să-și ia singur a rupt în bucăți jucăria, doar că dumneata ai uitat că țara asta nu-i jucăria dumitale.

în sondaje se spune că ai susținerea maselor, dar să fim sinceri, masele sunt ușor de influiențat și la cât de săraci și proști sunt oamenii depinde cine le dă *batonul primul la următoarele alegeri, iar la cât cheltui dumneata aiurea pe petreceri, se pare că de baton n-o să mai ai curând. în sondaje se mai zice că pd nu prea are mare treabă, deși absolut toți dansați pe muzica lui Plahotniuc, care va fi următorul președinte și lumea chiar își va dori asta. și probabil ăsta va fi unicul dumitale merit.

vreau să închei simplu, n-aș vrea să ajung un marasmatic ca dumitale, și să spun că vine crăciunul și tradiția e mai presus de orice în țara asta, după cum bine știți și jucați pe cartea asta, iar tradiția spune că *porcul va fi jertfit*. sper să înțelegeți metafora.

pace.

 

 

 

 

 

 

 

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s