la români, la basarabeni

noi nu suntem români. noi suntem basarabeni. noi nu suntem un amestec de unguri, rromi, sași și urmașii unor voievozi iscusiți. nu. noi suntem basarabeni, un amestec de slavi, bulgari, ukraineni, țigani, oleacă de români (dar asta mai mult pe la granițe și prin sud) și deja ceea ce se cheamă basarabean și vine dintr-un mit despre unu care-și iubea cățeaua. mai e și câte un vlăstar lăsat de ștefan, dar asta rar și prea puțini îi acordă atenție. în europa nu mai există decât corcituri, nu cred că mai e un popor cu sânge curat pe teritoriul euro-csi.

noi trăim lumi paralele și gândim diferit. nu mă refer la sate, veșnicia și prostia s-au născut la sat și acolo va fi jale în vecii vecilor, eu mă refer la cetățeanul urbanizat care, se zvonește, reprezintă sloiul de mijloc al societății. ne hrănește țăranul, dar ne achită contabilul.

noi suntem poporul a două revoluții. una din inerție la căderea urssului, doar pentru că a început să cadă în toată lumea și deja era ca o căsuță din cărți de jucat, sau jocul ăla cu domino, ai atins unu și cade tot șiragul, așa a căzut și la noi. dacă nu era exemplul statelor vecine nu cădea aici niciodată. de fapt n-a căzut niciodată, dacă e să ne gândim, căci s-a schimbat doar culoarea, adică au redus din roșu,dar oamenii au rămas exact aceeași care au ținut comunismul viu aici. au venit câțiva poeți și actori în cabinete, dar mari spectacole și performanțe n-au avut. apoi (peste decenii) a fost revoluția din aprilie,una foarte bine organizată și regizată și, dacă e să cunoști un pic regulele de dirijare a maselor și de manipulare, păi n-a fost chiar aș greu. erau de ajuns câțiva bărbați achitați bine care să arunce câteva vorbe și pietre și după să plece liniștiți acasă, că omul scăpat de sub control își face de cap și singur. după moartea unui boboc ne-am căcat în pantaloni toți și pomenim revoluția aia ca pe un vis urât, un coșmar pe care nu-l mai vrem, nimeni nu vrea să mai fie boboc. între timp au mai fost studenți care au aruncat ouă în primărie și roșca care i-a tras în gură pe toți, dar așa în valuri și cu sânge am avut doar două. cel puțin așa cred eu, tu crede ce vrei.

acum am transformat orașul într-un centru de agrement cu corturi, colibe și alcoolici ruși în haine militare și veterani din 92, unii încă n-au trecut de anul 93, alții, care-s mai deschiși la minte și mai români, au ajuns chiar până-n 2000. au trecut și de pragul micului samaritean, care ne tot prezice sfârșitul lumii de 2000 de ani încoa. dar revoluția și schimbarea tot nu vine.adică schimbăm guvernul la fiecare 3 luni, dar capurile nu cad. numai filat, dar nu pentru că s-au apucat de treabă cei de la cna, sau e război cu corupția, pur și simplu la un pahar de vorbă a răspuns greșit la o întrebare și uite rezultatul. totu-i pe poneatii. degrabă o să revenim la chiriliță așa că setați calculatoarele.

de ce nu se face la noi ca la români? au ieșit zeci de mii într-o noapte și mulți, dar foarte mulți, tineri. la noi tinerii nu ies decât până la elipili sau uptown, sau încă câteva localuri. ok, nu toți. unii ies la cocos și krysha și drive și ceva la ciocana.

durerea unește, toți știm asta. omu caută compasiune și îi un miorlăit. asta se vede în spoturile cu copii bolnavi de cancer la care toți dăm șăir și plângem ca pizdele după bac când au luat 9.5 în loc de 10. așa-i omul. el vrea un martir, lui dă-i pe cineva pe cine să răstignească și cui să i se roage. el trebuie să-și umple mintea și golul sufletului cu ceva. dar nu cu orice. lui dă-i o dramă. eu cred că atâta timp cât vlad (oricare din ei) nu o ucis 30 de copii într-o grădiniță poporul o să-l rabde și o să-i plătească. iar dacă el va pleca la pensie păi îi vor plăti urmașii. cum el nu-i prost să omoare 30 de copii … știți răspunsul singuri.

la noi s-a încercat cu ion și doina, de fapt se face în fiecare an încercarea, dar nu mai merge. generațiile noi nu-i simt. ion și doina nu împușcă azi. nici vieru nu merge. au încercat, dar tânărul de azi nu-l simte. n-a mers nici cu ceilalți poeți pentru că n-au fost arși de vii și împușcați în stradă. omului dă-i ceva tragic. ex: un deputat care a împușcat mortal o gravidă din întâmplare, asta ar fi ceva. că l-au bătut mortal pe boboc sau că voloc a repetat percuția pe ușile procurorilor nu merge. ar fi putut, dar nu. noi vrem martiri. show și martiri. sânge suka sânge.

moldoveanul nu gândește ca românul sau ca ukraineanul. maidanul lor aici nu merge. de ce? pentru că noi n-avem identitate. noi suntem un popor de proletari care au intrat în odaia boierului și nu știu ce să facă cu picturile, de aia le taie și le fură. vă dau un exemplu primitiv, uitați-vă la interviurile cu politicienii români și cei basarabeni. ai noștri fără foaie nu pot uni 4 fraze fără 44 de greșeli și 444 de ăăăăăă între ele.

cum credeți dacă în T5 sau albion mureau 30 de oameni (sataniști/muiști/rasiști/artiști/socialiști) ar fi ieșit cineva în stradă? da. ar fi ieșit doar câțiva care au știut decedații și care fac parte din club, ex sataniștii pu sataniști, socialiștii pu socialiști etc. nu făceau tinerii revoluție din pricina a 30 de omuleni care au ars în tipografie în vecii vecilor, să nu fiu eu terente. dacă ieșiți păi voi fi primul pe baricade și promit să merg până la capăt, dar nu se va întâmpla asta. de ce? pentru că-s basarabean între basarabeni. basarabenii nu ies pentru basarabeni. ei nici măcar nu susțin producătorul sau interpretul local, d-apoi să mai vorbim de alte chestii, mai importante.

azi toată ziua voi citi despre ponta și cât de bravo e vecinul și capra lui. felicitări și brava. eu merg la muncă.

p.s: apropo de muncă. basarabenii nu pot lucra în colectiv, dacă vrei o muncă de colectiv ap trebuie neapărat să ai măcar câțiva ruși sau alte minorități, numai cu basarabeni nu faci treabă. basarabenii îs buni la furat cu mașina și la mințit la kg, la ceartă pentru bani mărunți și la lăsat vesela murdară.

poate ne unim, măcar cu … eh utopiile …

pace.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s