votăm cu capulapește?

Bătălia electorală e în toi. De fapt Moldova e în continuă goană electorală, pentru că la noi fiecare se vrea șobolan cu carnețel, toți vor să fie proprii lor șefi, sau să aibă o hârtiuță care le permite să încalce fără să fie trași la răspundere. Cred că deja știți că dacă ești judecător, procuror, deputat, sau consilier (asta minimum) poți să-ți parchezi unde vrei mașina și să-ți bagi adânc pula în sătenii care-și îndoaie spatele cărând roaba cu rahatul tău zilnic.

Îmi place să urmăresc cum joacă ai noștri, faptul că joacă murdar se vede cu ochiul liber, dar îmi place să-i văd cât de mărunți și mârșavi pot fi, chiar foștii (uneori prezenții) colegi de partid. Așa o turmă de maimuțe cu o grenadă în mână.

Oameni care mergeau la un grătar și-și futeau reciproc soțiile, acum sunt dușmani care știu adevărul unul despre celălalt și nu ezită să-l demaște pe adversar. Unii îi numesc curve, dar n-au dreptate, curvele sunt femei cu atitudine și demnitate, viitorii birocrați n-au cum să aibă onoare pentru că n-au ce face cu ea în guvern/parlament/primărie.

Toți îi cheamă în stradă pe bieții cetățeni și le zic că n-au treabă cu politica, iar cetățenii ca boii ies și cred. Am scris cam 10 articole în care am zis că dacă se face un miting sau protest și se zice că n-are treabă cu politica, să-l studiați pe omul din dreapta celui care fute capul la microfon și să știți că el și încă unul, de regulă stă un pic mai în spate și se uită peste capurile oamenilor (parcă numărând), sunt cei care au plătit evenimentul și au așteptări, sau deja fac politică și vor să folosească fotografiile pe post de dovadă că lumea îi susține. Căcat cu perje verzi.

Hai să vă zic de ce lucrurile stau prost, deși cei care le fac să fie așa nu citesc acest blog, din păcate. Lucrurile stau prost pentru că noi, ca stat, suntem dezbinați, fiecare popă are biblia lui, fiecare partid are logica lui, fiecare papă-lapte are vaca lui, nimeni nu ține cont de nimeni și pe nimeni nu interesează nimic. Toți au numai un țel, să ajungă cât mai repede sus pentru a-i mulge pe moldovenii care se bălăcesc în căcatul lor deja de secole. La țară, zic asta cu părere de rău, oamenii sunt într-atât de proști că dacă n-ai avea calendar nu te-ai prinde că ești în 2015. Nicidecum.

Toată viața, de când mă țin minte, am fost împărțiți între ruși și români. Între est și vest. Toți în Moldova sunt istorici, toți știu cui am aparținut și de ce. Cei mai istorici, mai istorici decât istoricii, sunt rușii. Rușii consideră că după al 2-lea război mondial toți le sunt datori lor, că numai ei au adus victoria și ne-au salvat, deși mai bine nu ne salvau. Restul au murit așa de floare de nuc, restul popoarelor care făceau parte din același bloc sunt niște pierderi neargumentate, numai rușii sunt marele popor eliberator. Ei întotdeauna au vrut să elibereze, să salveze, să apere. Rușii și americanii, pentru ei cel mai important în lume e să salveze, un fel de Batman vs Superman. Eu nahui nu vreau salvat, mersi.  Dar nu e despre asta azi.

Moldoveanul trăiește din auzite, el votează pentru că a auzit de la cineva, el nu caută, nu se interesează, nu discută, nu vrea argumente, el a auzit de un ochelarist care a parafrazat o bucată din Brat, cineva i-a zis că *Puterea e în adevăr* și el a crezut, dar care-i adevărul și la ce servește puterea nu s-a întrebat niciodată, nici pe o clipă. Asta mi se pare năuc, să te lași tu dus de năluciri fără să cauți e buba conaționalului meu.

Totuși ce facem și cui dăm puterea, asta e întrebarea. ?

Nu vreau să zic pe cine aș vota pentru că nu fac publicitate gratis pe blogul acesta, dar nu vom ajunge niciodată nicăieri dacă nu ne unim forțele, domnii mei.

Acum vorbim de primărie. E nevoie de un gospodar. E adevărat. Dar dacă-i un primar fără echipă s-a căcat treaba. Votați în mase pentru o echipă și nu vă ratați voturile pe sute de mii de cetățeni stranii. Alegeți o echipă. Eu vă recomand una pro-europeană. De ce? Pentru că rușii n-au nevoie de oraș ei au nevoie de țară. Ei vă vor ieftini un pic gazul și vă vor transforma într-o bază militară, de fapt asta vor rușii. Rușii vor un război civil în care ei vor introduce tancurile să-i salveze pe conaționalii pe care comunismul i-a exilat pe meleagurile astea, iar odată instaurată puterea lor ei vor face aici o Transnistrie la coatele României, asta vrea Rusia. Asta vor și socialiștii și gastarbeiterii. Dacă voi credeți că votați un primar pro-rus și aveți gaz degeaba sunteți mai proști decât speram eu.

Orașul poate fi salvat cu bani mulți, pentru asta trebuie cineva care poate administra banii, dar și cineva în care se are încredere. Cel mai de neîncredere partid din țară e PLDM, aici o zic deschis și-mi asum asta. Să nu credeți că europenii sunt așa proști încât să-l mai creadă pe Filat, care a fost demis pentru corupție, și-a vândut omul care i-a adus scaunul în parlament, a furat din banii statului și a cumpărat jumătate din media din țară (cealaltă jumătate îi aparține altui Vlad). Greșeala pe care o fac ai noștri e să creadă că în Europa stau vaci care așteaptă să fie mulse de bani. Nu dragii mei, nenicii care stau în consiliul Europei sunt mult mai deștepți, tot IQ tuturor membrilor din administrația țării noastre nu face nici 20% din mintea pe care o au acești oameni, ei sunt cu, cel puțin, 20 ani înaintea noastră. Dacă mai dau bani și se mai prefac și ne dau biometrice e numai pentru a-l înrăi pe Putin, în rest să nu vă îmbătați cu apă rece. Mai văd câte un analist vândut care fute maimuța pe la TV că nu știu ce acolo, dar nu-i luați în serios, sunt vânduți cu tot cu măruntaie toți..

Fraților, vin alegerile, vă recomand să mergeți la vot și să alegeți o echipă, pentru că dacă nu vine sânge nou și rămânem conduși de niște boșorogi nu mai vedem noi reforme. Corupția e atuul nostru, știu asta, dar vă îndemn, măcar pe cei care sunteți tineri și citiți acest blog, nu vă spargeți pe 14 și adormiți pe la balcoane, mergeți și votați un partid pro-european. Sună ca o publicitate, știu, dar oricum rămân de părerea că se poate face ceva ok măcar în Chișinău.

Ne-am căcat în viitorul țării pe următorii 4 ani pentru că ne-am dat voturile Vladzilor, măcar orașul, ca o cetate, mai păstrați-o. … și vor arde steaguri și vor muri călăii.

Pace.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s