despre o revoluție străină

Zilele astea m-am gândit la revoluție. Periculos cuvântul acesta. Sângeros cuvânt. Plin de măreție și totodată atât de josnic și prăpădit. Atât de violent și totuși atât de necesar omenirii. Revoluția e ca o încărcătură de 220 volți direct în inima unei națiuni. Oamenii au nevoie de revoluții, suntem animale carnivore, avem nevoie de sânge și tot felul de întreceri ambițioase și de ponturi pragmatice, avem nevoie de schimbări radicale și de multă gălăgie, avem nevoie de războaie pentru a depăși dorința asta animalică, instinctivă, de a ne călca în picioare chipul din oglindă, să ne ucidem cel mai mare dușman, vecinul.

Într-un final suntem toți la fel, să omori sau să lupți cu altcineva nu-i altceva decât să te omori sau să dai în tine. Blamează-te pe tine, tu ai ales această cale, acest parcurs. Nu vrei să dai în tine, din frică sau impotență, n-ai curajul necesar, nu vrei să dai în tine și alegi să dai în alt om, să dai vina pe altcineva și să faci cu el ceea ce- ar merita să faci cu tine, e nevoie de mult curaj pentru a găsi și a recunoaște balaurul din interior. Cel mai mare dușman se află în capul tău, în corpul tău, în deprinderile și obiceiurile tale, în istoria și religia ta, în visele tale, trebuie să-ți zbori creierii dacă vrei să fii liber cu adevărat, așa au spus odată.

Oamenilor le place să urle lozinci străine, suntem prea leneși pentru a crea ceva nou și ne bucurăm să strigăm ceva ce au inventat alții, să vrem ceva ce au vrut alții, doar pentru că nu știm ce vrem noi, ce ne dorim cu adevărat, nu putem ști asta pentru că nu știm adevărul, toți spun ceva dar nimeni nu înțelege nimic, ne plac revoluțiile pentru că ne place vacarmul, putem face orice fără să ne fie rușine, putem să răzbunăm ceva ce ne deranjează, nu pentru că știm cu ce să înlocuim sau că asta ne va salva de marea plictiseală, nu e pentru că vrem să ieșim din rutină și să depășim comoditatea plăcerilor noastre mediocre, nu, vrem revoluție pentru că cineva cândva a mai făcut una și asta a schimbat ceva, deși n-a schimbat nimic. Revoluția nu face decât să schimbe boșorogii și mediocritatea cu locurile. Dacă te întreb acum: te-ai gândit cum ar fi fost lumea dacă n-ar fi existat niciodată nici o revoluție și nici un gând spre ea, cum crezi că ar arata așa o lume?

Problema cu revoluția e că ea este televizată și teleghidată din secunda în care devine mediatizată, iar în secolul tehnologiilor avansate, revoluția nu poate fi decât rezultatul unui interes și încă un sâmbure sau os aruncat orbului, e manipulare întru interesul unui lider. Acum important e să ai un lider pentru care să vrei să intri în horă, pentru că revoluția nu schimbă oamenii, ea doar îl ridică pe unul, care va deveni exact ca cei pe care-i răstoarnă, și le taie picioarele altora, care au ocupat locul spre care a tins acest lider. Revoluția nu poate exista fără lider, oile dacă-s lăsate fără cioban pot merge până întunecă și tot ce pot face ele e să zbiere și să roage ajutorul unui cioban care le va întoarce înapoi în țarc, oile au nevoie de țarc și cer ajutorul ciobanului, deși fac același drum redundant, ele nu-și pun problema dormirii în câmp, exact așa e și cu masele populare. Po pula re.

Eu voi ieși la revoluție doar dacă-s liderul acestei revoluții. Nu văd pe nimeni în care să cred cu atâta dârzenie încât încrezut să ies și să cer ceva de la cineva. Eu nu văd rostul revoluției pașnice, știu că marele indian a reușit, dar a plătit cu multe vieți, inclusiv cea proprie, iar tot ce-a reușit el a fost un război, aproape civil, care a urmat nu mult după înmormântarea lui. Masele vor să-și taie capurile reciproc, oamenii sunt dușmanii altor oameni din născare, încă de la grădiniță tragem de păr fetele și aruncăm cu nisip în copilul de alături. Suntem violenți încă din fașă, să nu fii violent e frumos, dar inutil.

Am auzit povești despre unirea cu românii și vreau să vă spun că asta nu se va întâmpla niciodată. Doar dacă sunt scoși și biciuiți toți cei 101 deputați, biciuiți în fața poporului și alungați să trăiască în satele Moldovei, sate care au rămas încă în anii 1994-1996. Doar așa, dar încă nu s-a născut moldoveanul care va atâta ou și îl vor susține atâția. Moldovenii sunt dușmanii moldovenilor, ei se vor trage de picior mai bine, decât să pună umărul pentru a-și ajuta confratele. De aia o revoluție cu moldoveni e o pierdere de timp și de resurse. Moldovenii nu sunt o națiune care să poată să ieși la revoluție, moldoveanul, spun asta cu părere de rău, nu este revoluționar, moldovenii sunt mămăligari, o națiune de mămăligari, soarta noastră e să răbdăm, moldoveanul este o vită și de aia indienii ar trebui să ne respecte ca pe ceva sacru.

Noi am purtat războaie pentru că așa s-a cerut, am apărat meleagurile și glia, dar noi nu putem face revoluții, au încercat cei trei însă n-a prea mers treaba, doar așa foarte puțin, românul tot o porție de rahat a rămas.

Am fost întrebat dacă voi ieși la proteste, țara e în genunchi si suge pula, țara e terminată, e furată, e lăsată în gaj, țara noastră-i ca un boț de halva uitat într-un lombard dintr-un centru raional. Am fost întrebat și am spus NU. Nu voi ieși și nu voi susține nici o idee, unicul om pe care l-aș susține sunt eu, dar din moment ce nu ies la protest înseamnă că nu-i protestul meu. I-am auzit pe toți spunând că le-a fost furată revoluția, păi asta-i și ideea ei, ea se face pentru a fi furată, furtul e motivația și scopul ei. Numai cei naivi cred că revoluțiile astea semi-pașnice schimbă ceva. Revoluția trebuie să înceapă în interiorul fiecărui individ, aici îi dau dreptate lui Osho, fiecare trebuie să găsească acea strună, să înțeleagă ce-i cu el și unde merge, să mediteze asupra problemei în care s-a trezit.

O să fiu sincer cu voi, cum am fost întotdeauna, dacă vreți să meargă ceva în țara asta atunci sigur nu e nevoie de o revoluție pașnică, e nevoie de o revoluție care i-ar scoate pe toți V. și V. înafara legii și ar înlocui toată conducerea cu niponi sau scandinavi, moldovenii ar trebui scutiți de posturile de conducere, noi avem boala cumătrismului, n-am prea cunoscut moldoveni care să poată administra sănătos o afacere pe termen lung. Românii au noroc că au un neamț președinte, ar fi fost frumos dacă și noi am fi avut un neamț.

Moldova se duce pe pulă și nu o va salva niciodată nimic. Noi vom crește, vom îmbătrâni, dar niciodată nu vom ajunge să-i înlocuim pe politicienii de azi, politicienii au fost și vor rămâne gunoiul unei națiuni, un om care se iubește și se respectă nu va face politică, numai curvele, proxeneții, mârlanii și trădătorii fac politică, de aia nu cred că vom avea noroc de nume importante în politica basarabeană, de aia nu voi ieși și nu voi susține niciodată un alt candidat decât pe mine, dar cum am mai spus, eu nu fac politică, eu încerc să rămân liber, asta-i o muncă titanică, să fii liber e cea mai grea muncă și cea mai prost plătită. Oamenii liberi mor de foame.

Ne vom sufoca în căcat pentru că nu suntem în stare să omorâm robul, iar robul chiar și cu pistolul sau microfonul tot rob rămâne. Omoară robul, asta ar fi revoluția, asta ar schimba ceva.

N-am vrut să vă descurajez, mi-ar place să n-am dreptate, aș fi fericit să știu că n-am dreptate, dar n-am așa noroc.

Pace.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s