SUNT ULTIMA GENERAȚIE.

sunt ultima generație. sunt istorie. sunt ultima generație născută în ACEL comunism. sunt omul care a prins casetele audio și a descoperit sunetul adevărat de la magnetofoanele sovietice. sunt omul care a dezvoltat aplicațiile și a inventat tehnologiile moderne. sunt omul care știe ce înseamnă harta-abla. sunt o legendă. sunt un mamut și sunt pe cale dispariție. după mine nu vor mai fi așa specii. după mine nu va mai fi …

sunt ultima generație și sunt mândru. sunt născut până la explozia din Cernobil. sunt omul care a băut yupi și ține minte gustul apei gazate. sunt omul care l-a văzut pe Garry Potter copil mic și știe ce înseamnă 11 septembrie. sunt omul care venea acasă cu palmele violete și cu buzunarul plin de cartonașe. sunt omul care se juca counter strike când încă nici nu era inventată joaca, se juca cu o bucată de lemn, ca mai apoi să treacă la arbalet cu bucățele de sârmă. sunt omul care a văzut Die Hard toate seriile și a descoperit tehnologiile cinematografice privind de 3 ori la rând Matrix. sunt omul care a prins vremurile în care era o rușine să nu ai un telefon Nokia, iar dacă avea Nokia 3310 erai cel mai serios tip din ogradă, te salutau până și dulăii.

sunt omul care s-a sărutat sub Michael Jackson și a prins pe casete primele albume Eminem, albume care i-au spart percepția. sunt omul care dansa medleak la discotecă și simțea furnici când urla Toni Braxton. sunt omul care reprezintă ultima generație de flăcăi care dansau hora de ziua satului și se băteau sincer pentru cârlan. sunt omul care a explodat primele petarde și a plâns cu degetele legate în spital pentru că îi explodau în palmă. sunt omul care fura cireșe și mere de la livada din sat. sunt omul care fura telefoane mobile și bani ca să-i ajute pe deținuți. sunt ceea ce se cheamă azi GOP. sunt omul care consideră cel mai bun antierou cinematografic pe Hannibal Lecter.

sunt omul care a învățat ce-i aia dragoste din Love Is. sunt omul care juca fotbal american cu o sticlă de plastic pe jumate cu nisip. sunt generația care încă dansa gol la Vama Veche și fuma hașiș cu hippie de școală veche. sunt omul care respecta rușii pentru că Kino cânta în rusă și pentru că Țoi jiv. sunt omul care numea șanson adevărat ceea ce auzea de la Vîsoțkii. sunt omul care cucerea fetele cu Celine Dion – My heart will go on. sunt omul care răspundea la întrebările din caiete, jurnalele fetelor din clasă. sunt omul care a iubit colega de bancă. sunt omul care ține minte generația nouă de actori de când încă dansau alături de Mickey Mouse la Disney. sunt omul care dansa cu prima fată pe Whitney Houston – I Will Always Love You. sunt altfel decât vor fi copii mei. sunt altă generație. sunt generația care asculta Doors pe casete și care purta jeansi tari de-ți rodeau genunchii și te ardeau la coaie. sunt omul minune. sunt cel care a făcut să ai net la viteza la care o ai. sunt omul care știe ce înseamnă să treci de la Ericsson la Iphone 5.

sunt omul care alerga la scăldat în weekend și fugea noaptea la discotecă fără să spună părinților. sunt omul care asculta Paraziții și B.U.G. Mafia și descoperea cuvinte noi, cuvinte pe care nici la școală nu le auzise. sunt omul care la muncă făcea avioane din lemn. sunt omul care fuma iarbă de pe dealuri. sunt omul care a inventat vodenoiul. sunt omul care a învățat în alt sistem. sunt omul care a auzit împușcături lîngă casa lui în *92. sunt omul care știe ce-i aia Turbo și Super Mario. sunt omul care căuta numărul 32. sunt omul care a privit toate filmele cu Van Damme și Arnold. sunt omul care a trecut de la Stallone la Antonioni. sunt omul care știe ce-i aia VHS.

sunt omul care a văzut filme XXX germane pe casete video și ascundea VHS în cutia cu Rambo sau Commando. sunt omul care știe ce înseamnă un boevik de calitate. sunt omul care a învățat engleza și rusa de la TV. sunt omul care a aflat despre bucatele preferate de la SMAK. sunt omul care a prins TV-6. sunt omul care-l ține minte pe Putin când încă nu era important. sunt omul care-l știe pe Carla’s Dream când încă nu făcea popsa calitativă.  sunt omul care petrecea fetele acasă și nu le săruta, nici nu vorbea despre sex cu ea până nu se înțelegeau că sunt pereche. sunt omul care asculta Maximum și Nașe Radio, asculta Antena C și Silver Rayn. sunt omul care știe ce-i aia Franky Show și care asculta Dublu Sens. sunt omul care a prins emisiunile de noapte de la Moldova 1. sunt ultima generație. sunt omul care a cunoscut trădarea și care a cântat hiturile anilor 80 la foc seara. sunt omul care a prins trecerea de la comunism la democrație și n-a înțeles nimic din ea.

sunt omul care făcea cunoștință pe rambler și juca la lecțiile de informatică în loc să învețe turbopascalul. sunt omul care bârfea pe rupere și începea relații pe Mirc. sunt omul care a văzut spectacole bune la teatrul național. sunt omul care nu venea la Asachi ci la piața de tablouri. sunt omul care asculta Wu-Tang Clan și care învârtea casetele cu creionul.

sunt omul care-l ține minte pe Filat când privatiza tot ce nu era verde. sunt omul care îl văzuse la TV viu pe Tupac. sunt omul care a iubit sub Titanic. sunt omul care participa la TVC-uri. sunt omul care a iubit. sunt omul care a avut tamagotchi și tetris. sunt omul care a văzut Mortal Kombat de 15 ori. sunt omul care a jucat sega. sunt omul care știe ce înseamnă Tekken și cum se aleg personajele la aparatele de joc.  sunt omul care avea formă albastră cu bumbi de metal și steluțe pe ele. sunt omul care înțelege perfect cuvântul *melancolie. sunt omul care dansa rave la People. sunt omul care a încercat primele droguri aduse în oraș. sunt omul care urla Smack my bitch up și I got a power. sunt omul care asculta Snap în primele căști, care erau enorme și incomode. sunt omul care îl ține minte pe Vieru și pe alți poeți. sunt omul care citea literatură interzisă și care a descoperit autori care scriau doar despre droguri. sunt un deschizător de drumuri. sunt omul care mergea la film cu 20 de lei pe bilet și nu făcea altceva decât să se sărute. sunt multe de spus despre mine.

sunt un mamut și dispar. sunt ultimul mohican. nu voi avea nici o scuză. pe mine nu mă vor ierta așa cum mi-am iertat eu părinții pentru că nu aveau de unde ști. eu am toate tehnologiile din lume, dar vin din acea lume care folosea pătura verde doar pentru a sta la iarbă verde pe ea. despre mine se vor scrie cărți și se vor face filme. sunt mândru că vin din ultima mare generație de oameni care încă se sunau pe fix și vorbeau ore întregi. sunt mândru că vin din lumea în care nu erau rețele de socializare și noi încă eram fericiți să stăm la bucătărie până dimineața. sunt mândru că sunt prins între două mari generații, una care-i din comunism și alta care-i cu telefonul mobil la căpătâi.

dar am și o imposibilă tristețe când văd cum tehnologiile mele îi distrug pe colegii mei. mi-i trist să văd cum copii mei nu mai vor să vorbească cu mine decât prin like-uri și comentarii. mi-i trist că am inventat finalul meu, sfârșitul generației mele eu l-am creat. e un sentiment pe care ei nu-l vor înțelege niciodată, cum e să fii și mândru și dezamăgit în același timp. ce știi tu despre mine? sunt generația care încă semnează așa. pace.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s