indemn la injuraturi! (daca esti mironosita nu deschide)

cred ca deja stiti ca lucrez la un post de radio. vorbesc, pun muzica, citesc comentarii si merg la sedinte. am avut odata o discutie cu sefa despre injuraturile din piese, avem citeva piese-n engleza care-s numai injuraturi, avem piese despre droguri, sex, pizde si niste poprap despre pulile negrilor, piese care-s hituri si apar des, destul de des, insa muzica noastra care contine macar o injuratura, sau o impresie de injuratura este automat scoasa din toate playlist-urile, ceea ce mie mi s-a parut gresit. de ce strainii pot, iar noi nu? 

sunt invitat uneori sa citesc cite o poezie si sunt rugat, insistent, sa nu cumva sa zic vreo prostie, ca, vezi doamne, sa nu se sperie vreo domnita. sunt sigur ca aceste domnite nu doar in mana au tinut ceea ce le sperie. unele chiar au parte de ceaa ce le sperie mai des decit am eu, iar la mine la servici toti sefii sunt trecuti de o virsta, asa ca sunt sigur ca macar odata au auzit combinatia dintre pula si pizda, macar la wc au vazut ce-i aia. atunci care-i treaba? pe mine ma deranjeaza cind se injura fara sens, cind se injura de dragul injuratului, asta da, asta-i deranjant, dar daca injuratura se cere, mai ales in sec. XXI, cind toate au fost vazute, de ce ne sperie asta? acest puritanism, mai ales in fostul URSS, e mai mult decit penibil, nu? comunismul a distrus intelectualitatea si a inlocuit nobilii cu vacari si alcoolici, cu tarani si tradatori, cum, pizda masii, sa te sperii de injuraturi cind vii din comunism? vrem sa fim mai buni, dar invatam textele pop engleze si ii lasam si pe copii sa le invete, iar daca intr-un cintec sau un text in romana auzim o injuratura incep sa ne curga lacrimile ca de la ceapa, suntem penibili pina si in reactiile noastre. 

am zis ca nu-mi place cind se injura fara sa se spuna nimic cu asta, nu-mi plac dracii de la camine care scuipa rasarita si injura, nu-mi plac, dar eu nu-i iau in serios, dracu-i drac, nu merita sa te pui in coarnele lui, dar nici sa te sperii ca o calugarita. parca-ai fi o mireasa in alb cu burta pina la obraji, interesant cind ai vazuto prima oara ai tipat speriata?

sau cind vad moldovenii in filme cum se tem sa injure, unii refuza categoric, altii aproape pling cind trebuie sa scoata o injuratura, mai puritani decit moldovenii nu stiu daca mai e vreun popor, noi suntem curati ca fata icoanei, curati pina-n maduva pulii de timpiti ce suntem, suntem educati, asta se cede in maxi-taxi, in schimb la film sau teatru nu injuram niciodata, aratam omului cum trebuie sa fie, adica fals si incoerent. fiti seriosi. n-am vazut ca americanii sa cenzureze filmele lor, lupul de pe wall street are peste 500 de injuraturi, record la categorie si, n-am auzit sa fie cenzurat in state, in moldova, tara ortodoxilor curati ca maica domnului, ar fi cenzurat, CCA-ul ar fi facut ochii rosii si ar fi grohait ca purcelusii din povestea aia cu lupul. n-am auzit ca posturile de radio sa cenzureze piesele interpretilor straini, nici macar la posturile nationale, am auzit odata la BBC o piesa de Eminem cu vreo 10 injuraturi, plus o pula-n capul ei, BBC-ul n-a cenzurat piesa, serios n-am auzit nici macar peep, in moldova ti-ar retrage licenta pentru asta, moldova si romania si alti vecini din fostul lagar socialist.

eu injur, destul de des si destul de versat, care ma stiu au auzit. nu mi-i rusine, ele fac parte din vorbirea mea si pun accentele, desi, repet, nu-mi place cind se injura fara sa se spuna nimic cu asta, dar daca injuratura e un component necesar atunci nu mi se pare urita, e un cuvint ca si celelalte, doar ca noi ii dam prin tonalitate si sens. suntem tripati pe cacaturi. eu injur chiar si acasa, chiar linga mama, serios, mama a depasit frica asta patologica de injuraturi, cum am depasit-o si eu, pe la 20 de ani, tirziu, dar am depasit frica de injuraturi, am trimis in pula si profi si sefi si iubite si o sa fac asta in continuare, cred ca noua ne lipsteste tocmai asta, capacitatea de a trimite-n originile terrei pe cei care ne irita. 

iar doamnele si domnitele care au trecut prin cel putin 5 barbati si se tem sa propunte *pula* in public mi se par stupide, la fel cum mi se par stupide discutiile despre cunilitie.

nu mai inghiti, scuipa!

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s