Eminescu sa-i judece sau udar Radu

s-au facut 164 de ani de la nasterea lui Eminescu. asa zic ziarele. tot ziarele zic ca azi mai e si ziua nationala a culturii. suna frumos. Ziua Nationala a Culturii. cit patos si cita incapatinare in sarbatoarea asta.

bine. citi din voi il cunosc pe Eminescu? nu personal, dar au auzit de el? toti! citi din voi stiu ca el a fost un mare publicist si un ziarist incomod, iar specialistii spun c-ar fi fost asasinat? a fost asasinat. asa zic unii, eu credeam in asta inca de cind eram mic si am auzit ca a murit in spital. citi din voi stiu ca Eminescu a mai fost si un drogat si curvar? a fost om si el.

nu prea iau in serios ziua asta a culturii, pentru ca-i total lipsita de cultura. vor pune niste flori la bustul lui Eminescu din parc, care-i intr-un colt aiurea, Puskin de pe virf de deal va ride de moldovenii adunati sa recite fals niste poezii, iar seara vor face un concert la palatul lui Sulac si, cam asta. de maine toti, dar mai ales ministrii, vor uita de sarbatoarea asta si, batranii intelectuali se vor intoarce la pahar, iar scolerii la fumatul de la colt de scoala.

vreau sa vorbesc, tot in ziua asta mare pentru noi, despre alt eveniment, cel produs la b1 in emisiunea lui Radu Banciu. vad ca moldovenii au spart reteaua cu publicitatea acestei emisiuni, care-i una buna, dupa mine, banciu asta nu-i idiot deloc, cum nu-i idiot nici redactor-seful lui. mai bun PR nici ca se putea.

m-am uitat zilele astea la emisiunile de la b1 cu Banciu, nimeni n-a pomenit pe facebook niciodata de el, ca azi sa ma trezesc ca Radu e vedeta. prostia vinde intodeauna. prostia chiar vinde mai bine decit sexul in secolul 21. de sex toti sunt satui, dar de prostia nu se satura omul niciodata.

10.000 ron pentru asa publicitate postului TV mi se par banuti. ai nostri ar trebui sa se invete sa faca asa, daca vor sa vinda bine. omul are un salariu bun pentru ca se preface nebun. la noi, cu mafia noastra, niste crescatori de rosii si foste barigi, n-avem asa sanse. pe mine nu m-a suparat Radu Banciu, mai ales ca are dreptate intr-o masura mai mare sau mai mica. comunistii ar trebui sa faca share la video.

eu visez asa zi cind si la noi se va vorbi in halul asta la un show, cu sarcasm si ironie, cu cinism chiar, fara pretentie de romana si victimizarea vesnica, acea victimizare mioritica. victime indragostite de calai, asta suntem noi.

cititi publicistica lui Eminescu si ascultati-l pe Banciu si veti intelege ca merita sa schimbam un pic gindirea noastra. prea mult am citit carti traduse de Cimpoi si am privit Mesaggerul.

ne suparam ca pizdele la o petrecere de gay. pe parazitul proletar tot s-au suparat teatrele ca a bagat niste texte incomode, dar pina azi acele texte sunt unele din cele mai share-uite de pe blog, cum va pare?

poate incetam sa ne mai suparam si sa o facem pe muierile vesnic nemultumite. hai sa privim cu ochi limpezi tot rahatu de linga noi. cind merg peste hotare nu permit nimanui sa-si bata joc de nationalitatea mea si, zic fara sa ma ascund, ca sunt basarabean, dar mai sunt si om destept si inteleg cind se face publicitate, cind vor sa ma rada si, cind vor sa ma frece. mi se pare corect asa.

P.S: cred ca tocmai asta si-au dorit, sa-i share-uim ca nebunii, pentru ca fariseii de peste prut stiu cit de slabi suntem noi, moldovenii, la asa chestii nationaliste. n-am avut niciodata demnitate de basarabean, tot timpul am sperat sa fim sau cu cei de peste Prut sau cu cei de peste Nistru. prinsi intre riuri. b1  ar fi pierdut daca nu i se acorda atentie, acum insa intra pe facebook si zimbesc cu sampania in mana. oare chiar numai eu vad asta?

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s