esti oaie sau cioban?

A început marea manipulare. E un război geopolitic. Rușii, cu imperialismul specific nației lor, nu vor dori să cedeze ușor. Dacă intrăm în UE, să știți că n-avem șanse să mai călătorim în Rusia.

Vă propun un pic de dezmorțire. Vă propun să vă amintiți de instrumentele  maniplării bădărăniste a Federației Ruse:

 1. Reportaje despre sărăcia din Moldova și melancolia țăranilor după marele URSS.
 2. Patriarhul Kiril și ortodoxia cu toți popii și toate elementele creștine.
 3. Televiziunea rusească.
 4. Gazul.
 5. Muncitorii noștri care nu vor mai putea lucra la ruși.
 6. Cultura și beletristica rusească.
 7. Prețurile sovietice.
 8. Embargo.

Vă propun să distrugem aceste argumente, care nu țin deloc.

 1. Rusia, deși are atîtea bogății, rămîne una din țările extrem de sărace. Pragul dintre săraci și bogați e enorm. Fratele meu a lucrat în Rusia și a trăit într-un sătuc acolo. Nu trăiesc deloc mai bine decît noi. Chiar mai rău. La noi se bea vin, la ei vodkă, asta-i unica diferență. Unele părți ale Rusiei sunt atît de sărace, că satele noastre îți par sate din Germania alături de satele lor. Vor URSS-ul numai veteranii care-s pe moarte. Bătrînii vor URSS-ul nu pentru că era bine atunci, ci pentru că erau tineri, dar tinerețea nu mai revine, asta să-i spui lui bunelul tău data viitoare cînd o să fută capul despre fericirea lui de pe timpul sovieticilor. Tinerețea e plină de amintiri, dar trece repede și asta.
 2. Acum vor încerca să ne frece mințile cu faptul că Europa e iadul pe pămînt. O știre trăsnet vă dau dragii mei: homosexuali și narcomani sunt peste tot.  Rușii o duc prost cu toleranța, asta o poți vedea pe sutele de filmări naționaliste pe youtube.  Biserica e politică murdară. Mai ales biserica lor. Dumnezeu n-are nevoie de patriarhi milionari, care cîștigă pe numele lui. Dumnezeu nu-i brand comercial, dacă n-ați știut. Dumnezeu e un element public și gratis, n-avem nevoie de instituții ca să credem și să promovăm învățăturile biblice. Sănătos ar fi ca biserica să nu intervină deloc, dar așa cum manipulează biserica, nu poate nici Putin. Vă propun să nu vă lăsați prinși de falsa milostenie a pravoslavnicilor.  Apar lacrimi pe icoanele lor pentru că Dumnezeu plînge cînd ei se roagă.
 3. Cum ale noastre sunt cumpărate de politicieni, exact așa și a lor. Doar că ale noastre au diferiți politicieni și sponsori generali, iar la ei e nenea Putin stăpîn pe toate moșiile. Nenea Putin, pentru care nu știe, este un dictator absolut. La fel ca toți dictatorii, e carismatic și inteligent, ambițios și obsesiv, agresiv și intolerant. La ei și filmele-s traduse ca să nu supere pe nimeni, mai grav decît era în URSS, sau tot așa de grav.
 4. Nu ne vor lăsa să înghețăm. Calmați-vă. Dacă rușii ne taie gazul, vă asigur că UE le va da MUIE și ne va încălzi. Nu pentru că noi trebuim cuiva, liniștiți-vă spiritele, Moldova nu trebuie Uniunii Europene, asta va fi o gaură neagră pentru ei, pur și simplu, Putin i-a supărat un pic pe europeni și ei se răzbună prin faptul că-i micșorează teritoriul. Cum am spus, e un război geopolitic. Dacă ne pierde pe noi și pe Georgia, iar mai tîrziu și Ukraina, Belorușilor li-i în pulă de Putin, atunci Putin, cu tot imperialismul lui, rămîne cu curul pe gheață. Pe el nu-l interesează țara lui, el vrea putere absolută cu orice preț, doar că prețul e prea mare. Tineretul nu-l vrea, iar tineretul a început să gîndească și să decidă.
 5. Muncitorii noștri lucrează la ei în condiții mizere și de multe ori pe gratis. Sunt umiliți. Își bat joc de ei și îi numesc cîini. Așa și este, moldovanul, din păcate, pentru cîteva ruble suge fără să muște. Mi-i rușine de asta, dar așa este. Am rude care au fost și au văzut ce înseamnă moldovanul la ruși. Bîdla va rămîne bîdlă, iar cei care lucrează vor lucra în continuare. Mi-i rușine de mulți conaționali, dar să fie sănătoși cu toții și să-și găsească ceva de muncă prin Europa, va fi mai greu decît la ruși, dar va fi plătit mai bine, asta sigur.
 6. Fără îndoială sunt bogați în genii.  Dar vreau să vă aduc la cunoștință că toate rădăcinile filosofiei universale se află în Germania. Rușii au dat lumii mari scriitori, o parte din ei fiind hăituiți acasă, statul n-a prea susținut artiștii niciodată. Intelectualitatea niciodată n-a susținut politica imperialistă a URSS-ului și comunismul (venit din Germania) a fost adaptat prost la cultura omului sovietic. Intelectualitatea azi e împotriva lui Putin.
 7. Atunci aveam bani, dar nu aveam ce cumpăra. Azi avem ce cumpăra, dar nu avem bani.  Rușii nu pot influiența deloc economia și prețurile, pentru că rubla n-are nicio valoare alături de dolar și euro. Rușii care cred că vor reveni la prețurile sovietice, au o problemă cu timpul în care trăiesc. Uitați, totul hotărăște unchiul SAM.
 8. Europenii ne iau vinul. Europenii ne vor angaja și muncitorii. Europenii se vor răzbuna dur pe Putin pentru supărările care le-a adus el doamnei Merkel sau lui Obama.

În postarea asta am dat de înțeles foarte clar că accept cursul european. știu ce înseamnă asta și de ce se face, sunt și lucruri pe care n-am vrut să le scriu, dar vă asigur că sunt multe după culisele acestei parafări și vizite ale secretarului american și limba română și alte chestii mărunte care se petrec. Totuși,  Hai înainte!

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s