cititul nu-i sport.

În timp ce cocalarii fac mușchi prin ogrăzile lor ca să placă la pițipoance, să-și tragă seara niște fotografii cu cubulețe și să le bage pe odnoklasniki, cei din noi care se consideră mai înaintați dau like la pagina *citesc deci sunt sexy.

Băieții ăștea chiar arată bine, mulți din ei fac sport de performanță, unii din ei ca să aibă ramă, ai ceilalți, așa *ca să moară fetili.

Tot *ca să moară fetili a apărut și fraza aia cu :cel mai sexy în bărbat e creierul.

Dacă-i impotent te caci în creieru lui și te duci la unu care te fute. Cei din voi care au citit * Amantul doamnei Chatterley* vor înțelege ce spun.

Totodată cititul a devenit o chestie așa mai Hipsteristă, ca să fii și tu în top tre neapărat să fuți capul despre cât de mult ți-a plăcut Murakami sau ce căcat mai citești tu, și, neapărat, să-i numești mediocri pe cei care citesc altceva.

Cititul, dragii mei, nu este un sport. Vă mai repet o dată asta : CITITUL NU ESTE UN SPORT!

Dacă citești așa de dragul faptului că toți citesc, toți din prietenii tăi, citești duzine de romane și povestiri și poezii și bla bla bla, asta încă nu înseamnă că înțelegi o iotă în ceea ce citești.

Dacă citești ca să citești atunci mai bine ieși în ogradă și fă niște ridicări la bară, mai mult folos, și fetele mai repede vor ceda în fața ta.

Asta a fost pentru bărbați. Dar este o categorie foarte mare de domnițe, care-i în creștere, care, cică, sunt cu cititul mai des decât cu fututul. Dacă nu citești ceva ce-i place sau ce-i la modă, și dacă nu știi nimic de Camus sau Murakami sau ce mai cred ele bun, atunci n-ai nici o șansă.

Mie îmi plac în special autorii de care nu prea se vorbește, uneori în acești autori, deseori marginalizații literaturii universale, găsesti  atîta suflet și atâta vlagă în textele lor, că mulți din cei pe care noi îi numim poeții beletristicii sug în fața lor.

Totodată îmi place să aflu și despre biografia acestor oameni pe care-i citesc, pentru că consider foarte important pentru înțelegerea mai aprofundată a materialului citit.

E ușor să spui că cutare sau cutare e depășit sau că nu-ți place sau că pula și pizda din textul lor nu prea seamănă cu pula și pizda ta, dar crezi că despre asta a scris omul?

Încearcă acum să iei o foaie și să scrii ce ai înțeles din ultimul roman citit, după care caută alte păreri, poate niște critici, după care poate găsești ceva ce a zus autorul despre asta, și comparăle. E un exercițiu bun, pe care eu l-am încercat, și chiar merge.

De ce? Asta-i întrebarea.

Reclame
Standard

Un gând despre „cititul nu-i sport.

  1. D. Terente, întâmplător nu știți prin ce se motivează dorința de a citi / privi / învăța ceva ce nu este în *mainstream*? )) este tot o dorință de a se deosebi de alții, sau pur și simplu o greață față de cultura promovată prin mass-media și alte surse imbecile de tipul *portal informațional*? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s