9 despre 9 mai. (nici cu unii nici cu alții doar cu logica)

Vă îndemn să gândiți logic. Discuțiile despre al doilea război mondial și atotînvingătorii ruși m-au cam dat gata.

Nu i-au apărarea nimănui. Războiul nu s-a terminat, el a căpătat alte proporții și alt teritoriu, cel al rețelelor de socializare.

Suntem limitați în gândire, asta o citesc pe fețele tinerilor care poartă la mâni niște lente oribile care nu se asortează cu nimic.

Am 9 argumente de ce discuțiile despre 9 mai sunt inutile.

 1. 1.  Mi se pare incorect să sărbătorim această sărbătoare fără să ținem cont de millioanele de morți de partea celelalte tabere. Acolo tot erau oameni, oameni simpli care au fost impuși să lumpte, sau spălați pe creieri, exact ca cei din tabăra comunistă. Sigur că rușii, cu egoismul specific lor ca nație, nu văd această latură a victoriei. Pe ei îi interesează doar propriul orgoliu.
 2. 2.  Dacă rușii ar fi pierdut războiul asta le-ar fi dat puțină smerenie. Demn de amintit este faptul că ofițerii germani și japonezi s-au sinucis când au aflat de înfrângere, ceea ce n-ar fi făcut niciodată rușii, acest fapt mi se pare demn de tot respectul. Germania a ieșit din datorii în câțiva zeci de ani, pe când imperiul rus s-ar fi ruinat dacă pierdeau războiul, asta probabil sărbătoresc ei, și nu victoria.

3. Polonia, care a avut cel mai mult de suferit în urma fascismului, a fost prima țară care a vrut să scape de eliberatorii ruși, care, cât de straniu n-ar fi, n-au plecat înapoi acasă după ce au eliberat europa, ci și-au impus propria dictatură roșie. Polonia și Cehia au dus la căderea URSS-ului, gândiți-vă și răspundeți-vă vouă de ce. Aceste țări au suferit enorm, și tot ele au dus la ruinarea imperiului eliberator.

4. Povestea cu evreii e tristă. E tristă pentru că Stalin, după terminarea războiului, a continuat să-i exilierea  în Sibiria la tăiat lemne. Stalin iubea evreii la fel ca Hitler, ei chiar au fost prieteni, până la război.

 1. 5.  După lupta de la Staliningrad, în care germanii au suferit cea mai dureroasă înfrângere din tot războiul, și doar mulțumită climei, pentru că dacă lupta ar fi fost vara rușii ar fi pierdut, tot corpul militar german, și o mare parte din ofițerime au optat pentru capitularea germaniei. Hitler ar fi accepat capitularea inevitabil.
 2. 6.  9 mai e ziua comemorării și nu a victoriei asupra fascismului. Cel puțin așa ne-au asigurat din start, doar că politicienii n-au putut să nu-și bage coada-n această dată, e un motiv minunat pentru zâzanie.
 3. 7.  Războiul l-au câștigat americanii. Ei au pierdut cel mai puțin din acest război, dar au avut cele mai bune vânzări. Tot americanii au finanțat fascismul și comunismul.
 4. 8.  În război nu există învingători, sunt doar victime. Cel mai logic ar fi să înțelegem ce a dus la acel război și să nu-l mai repetăm, dar nu să căutăm pricini pentru a da vina unii pe alții.

9. Fascismul a trecut, iar nemților le e rușine de asta azi, pe când rușii nicidecum nu vor să uite de comunism. Ambele au fost și rămân două dictaturi sângeroase. Comunismul a ucis pe timp de pace, în toată lumea, mai mult decât a făcut capitalismul și fascismul ambele împreună. Nemții nu se laudă decât cu mașini de calitate și tehnică impecabilă, nemții reprezintă calitatea, la fel ca japonezii, pe când rușii au rămas doar cu echipamentul militar pe care îl scot de sărbători pe străzile Moscovei, cu rămășițile trupelor rămase prin alte țări, și cu clasicii lor. Trebuie să vă dezamăgesc, dar arta nu s-a oprit la ruși.

Învățați încă o limbă, nimeni n-a murit de la asta, și hai să uităm tot ce-a fost odată și să trăim cu viitorul. Mai ales că lentele alea oranj cu negru chiar arată stupid, mai ales pe brațele copiilor mici,

Reclame
Standard

2 gânduri despre „9 despre 9 mai. (nici cu unii nici cu alții doar cu logica)

 1. Nicolae Chiorescu zice:

  Interesul și ambiția reflectă sursa ce alimentează toate conflictele, iar atât timp cât respectivele există, conflictele din trecut vor continua, iar prezentul ne va dezveli alte conflicte. Problema nu e în faptul că privim spre trecut, ci în faptul cum interpretăm trecutul, problema e în interesul care determină modul de interpretare. Regretabil, dar istoria e scrisă de către cei ce au învins, ei dictează.

 2. Mocanu Aurel zice:

  Tot ce ai scris sunt opinii. Impotriva Rusiei. Am si eu unele opinii, tot impotriva Rusiei. Dar Imi amintesc faptul ca daca Hitler castiga in Est nici Vestul nu s-ar fi simtit bine. Si mai ales ca si eu si dumneata am fi vorbit romana, sau pate rusa dincolo de Urali!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s