lehamite, și iar gunoi.

Lehamite.

Scurt și inutil.

Vrei să schimbi lumea, dar lumea te schimbă pe tine prima. Te naști o bucată de carne și apoi devii ceea ce societatea numește personalitate. Adică ei numesc unic, personalitate, orice fință umană. Pe noi ne formează alții. Părinții, educatoarele, vecinii, prietenii, rudele, profesorii, partenerii, colegii, dușmanii, oricine care-ți trece strada e părtaș la cioplirea ta. Ei te fac, iar tu crezi că te faci singur. Pe ei tot i-au făcut, pentru că au fost și ei boțuri de carne.

Atunci cine primul a aruncat o sticlă în ocean? Cine primul a aruncat o țigară-n parc, o sacoșă-n ogradă, sticle de plastic și conserve lângă urnă? Cine a tăiat copacii ca să pună scaune sub care să adune gunoi?

Cine toarnă asfalt în orele de vârf într-un oraș care nu poate ține piept mașinilor? Cine murdărește cu var și vopsea albă desenele din oraș? Cine ne înjură-n transportul public?

Fiecare din noi e vinovat de celălalt. Vinovat e omul care a vrut,  dar n-a făcut nimic din asta.

Eu tot.

Vorbim de schimbare și de un viitor mai bun în Europa, eu, sincer să fiu, cred că noi nu suntem gata, de aia nu vreau să intrăm în Europa, mi-ar fi rușine după aia oriunde aș merge că sunt din Moldova sau, mai bine zis MallDova, țara cu cel mai mult gunoi pe cap de locuitor și, în cap de locuitor.

Straniu este că nimeni nu recunoaște că aruncă gunoiul jos, probabil o fac turiștii, deși niciodată n-am văzut un străin să arunce lângă urnă, nici măcar inșii de culoare și dialect horcăit de pe la medicină.

Luni să mergi în parcurile din oraș și să vezi cum chefuiesc moldovenii, care cică mor de foame și se plâng veșnic de situația politică din țară, și de sărăcie.

Care, pula mea, sărăcie?

Stai seara câte 20 minute în rând la supermarket.

Putem doar mânca și cumpăra haine și ne plânge pe facturi și pe politicieni.

Ia-te, retardatule-n mâni și nu mai fă gunoi. Toți vrem un viitor copiilor noștri da stăm și fumăm lângă ei, iar mai apoi aruncăm jos mucul de țigară și după asta cu glas poruncitor îi zicem copilului să nu repete.

Cum, morții mă-ti de bou retard copilul să nu repete ce faci tu?

De la cine crezi că învață el?

De la maturi.

Știi care-i diferența dintre maturi și copii?

Copii se cacă-n oală, iar maturii în suflet!

Asta am citit-o undeva. Da-i perfectă pentru mesajul meu.

Cel mai mare păcat al aceste-i țări agrare, așa se zice, cu vii și ogoare, cu oameni blânzi și ruși și găgăuzi și alte rămășițe ale Uniunii, este faptul că în ea se nasc prea mulți moldoveni.

Prea mulți moldoveni pe metru pătrat.

Scriu din parc și chiar acum în fața mea unu a aruncat un ambalaj de la Tuc în iarbă, să nu-l ajungi din urmă și să-i fuți o bucată de metal peste capul lui de țărănoi borât?

Bun, încerc să ….

Reclame
Standard

2 gânduri despre „lehamite, și iar gunoi.

  1. subscriu in totalitate! l-ai ajuns din urma? ap iaca treb de apucat….si chiar de tras cu montirovka in cap poate s-or rari naibii…numa ca sa stau la duba din cauza dobitocilor tot nu vreau….

  2. mdaaaaa…de doi ani nu sunt in tara si e la fel..nu ca speram ca ceva se va shimba peste noapte si nimeni nu va mai arunca gunoaie peste tot..dar e trist sa aud..multi spun ca uite in alte tari e curat…statul are grija…adica se curata mai des..gresit..aici in SUA nimeni nu arunca nimic…copiii de mici stiu ce inseamna reciclare si cum ar tb sa avem grija de planeta noastra…fetita mea de 2 ani stie ca gunoiul tb aruncat numai si numai in cosul de gunoi iar daca nu e cos atunci il tii cu tine si-l arunci acasa la tine in cos…problema e in moldoveni…casele le sunt curate dar trec doar de prag sau scara blocului si se termina cu curatenia de parca orasul in care traiesti nu e casa ta …nu vreau sa ma laud dar niciodata nu am aruncat gunoi in strada..in parc..oriunde…parintii m-au invatat inca de mica…
    go green

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s