Drumul spre Tibet

drumu

unii au spus să mă las de poezie, alții au spus că ceea ce fac e genial de simplu de aia e clar pentru oricine, unii mi-au distrus poezia, alții au construit baraje și cetăți din ea, unii au spus că sunt indiferenți dar n-au încetat să o discute și să o analizeze  la adunările poetico-sectante, alții mă iubesc pur și simplu pentru că fac ceea ce fac, iar o parte au început să mă poreclească geniu neînțeles și parazit al poeziei, însă  nimeni nu rămâne indiferent în întregime, asta mi se pare secretul și măreția poeziei potabile.

sunt foarte mulți,  și mulți din ei  mai proști decât  politicienii din țară,   de aia e greu să-ți faci un drum între litere pentru că,  toți știu cum *TREBUIE să fie poezia.

eu nu știu, eu fac ceea ce-mi place și mi se pare corect să fac ceea ce-mi place fără să-i întreb pe alții.

pot vorbi mult despre poezie, deși o citesc mai puțin în ultima vreme, dar mi se pare incorect, oricum fiecare o înțelege în felul său. tot ce pot spune, și chiar pot să dau garanții, că cel puțin un text din toate o să-ți trezească dorința să-l citești și altcuiva. asta e sigur. poezie potabilă sau poezie eseistică sau ce o mai fi acolo în cartea  mea, pe blogu meu sau în mintea mea, toate rămân spuse între rândurile textelor. care au ochi să vadă, care au urechi să audă, care au dorință să urască să urască.

cartea rămîne în vânzare la mine.

Standard

Un gând despre „Drumul spre Tibet

  1. Nicolae Chiorescu zice:

    „Mesajul meu este foarte simplu: fiți sinceri în tot ce faceți.”

    E o diferență între a accepta ce spun alții și a accepta prin înțelegere, or cea din urmă, devine o raritate. E regretabil, dar adevărat…

    M-ați inspirat! E un fenoment curios, revolta altuia potolește propria revoltă interioară. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s