timpul televiziunilor tâmpite (o mică călătorie prin televiziunea autohtonă) pt.1

Eu de vro 2 ani vagabondez.  Cam din perioada în care am finisat studiile și am hotărât că într-o luni o să-mi fac  masteratul în cinematografie, dar  nu aici, vreau să ajung  în Polonia, de fapt Polonia rămâne prima țară în care aș face masteratul.  De ce Polonia? Sunt o sumedenie de motive dar ca să simplific am să spun: pentru că așa vreau eu.  Deși niciodată nu mi-au plăcut blondele.  De ce nu aici?  Cred că, să faci masteratul în cinematografie în Moldova, e  la fel cum ai desena cu unghia pe sticlă, infinit și inutil.

Tot de vreo 2 ani nu mă prea uit la televizor, excepție cazurile când am unul pornit în față. Să fiu sincer, eu am aflat că avem președinte de la o reporteriță care m-a întrebat ce părere am de Timofti și eu i-am răspuns că e un tip simpatic deși emisiunea aia de la Pro TV e cam de căcat.  Reporteriței i-a plăcut răspunsul pentru că nu era de la Pro TV.  Ca să placi celor de la Pro TV trebuie să violezi o capră sau să omori vreo vecină.

Unicile mele interacțiuni mai desfășurate au fost atunci când eram pus în situația să dau un interviu sau jucam partide de sex pe la femei care dispuneau de o așa unealtă de manipulare.

Au avut dreptate cei care au zis că viitorul e în televiziune, e cel mai disponibil și mai ieftin proces de manipulare în masă.  Cei care știu să folosească internetul, și au un venit suficient ca să-l achite lunar, e puțin mai greu să-i manipulezi, din simplu motiv că sunt mai versați.  Deși cum au demonstrat americanii, poți manipula chiar și manipulatorii.

Dar rămâne  imposibil să nu observăm televiziunile-ciuperci care au crescut peste noapte din ploaia spălării de bani, posturi în mare parte cu investitori străini (așa se zice) și cu capital străin (ca să fie mai liberi în opinii) așa se zice.

Moldovanul nu a fost pregătit pentru o așa avalanșă de posturi de producție proprie.

O vedem în reporterițele cu unghiile neîngrijite  și părul slinos, care abia de adună 5 cuvinte în română, și asta mulțumită scenarisului, care nici ăsta nu-i mai breaz, cu cameramani de pe la academia de arte care au filmat numai nunți și unicul truc de care dispun e zoomul, cu producători care tot ce pot face e să tragă în plămâni sau pe nas și să fure prost de la străini, cu intelectuali provinciali în emisie care nu pot lega trei fraze în direct, cu public aborigen care atunci când vede microfonul la un interviu se poartă cu el, în cel mai bun caz, ca starurile porno cu vibratorul.

SEXUL, BIBLIA și DEXUL vor vinde întodeauna.  Nici de una nu dispunem la moment.

Luați o pauza de 10 secunde și gândițivă la vreun prezentator, bărbat, pe care l-ați vrea la noapte, de femei nu zic, pentru că masculul în Moldova nu prea are gusturi și poate penetra chiar și scânduri de sicriu.  Ei?

Pe urmă lipsa de jurnaliști, deși la USM precum și la alte universități anual termină cu diplome excelente, turme întregi de tineri specialiști, care apoi se topesc prin  televiziuni și în cel mai bun caz conduc vreo rubrică gen *vreau să știu*  sau  *cum să ne futem cu colegul*.

Mai e și faptul că nu avem un lider pe piață, cum era, de exemplu, Moldova 1 acum 20 de ani.  Problema acestui post rămâne *mila*, tocmai din milă nu sunt date afară toate băbornițile alea supramachiate și pline de miros de naftalină, o fi fiind ele bune, și chiar au fost, dar timpurile se schimbă, și intelectualii ăia veniți din provincie de la care veșnic miroase a vodka de 4 lei suta de gr și brânză, nu poți lăsa pe posturi de conducere oameni care nu se mai depășesc deja de 20 de ani, e ca un balaur cu trei capete din care două au fost tăiate iar cel rămas se îneacă în sânge.

Acest post de televiziune ar putea fi salvat, și vă pot argumenta cum, dar nu se merită, nu e vorba de bani care s-ar cere investiți, nu se merită cum nu se merită să speli podeaua în supermarket la 8pm când afară plouă.

va continua …

Reclame
Standard

Un gând despre „timpul televiziunilor tâmpite (o mică călătorie prin televiziunea autohtonă) pt.1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s